EΛ.ΑΣ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΣΕΞΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΩΝ

Το Σάββατο 10 Ιούλη 18χρονη κοπέλα, απέδρασε από το σπίτι που την κρατούσε αιχμάλωτη αστυνομικός, την βίαζε και την εξέδιδε. Η κοπέλα βιαζόταν από τα 11 της από τον πατέρα της και στράφηκε στον μπάτσο για να σωθεί. Μόλις κατάφερε να αποδράσει, η αστυνομία αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα την αντιμετώπισε σαν θύτη και όχι σαν θύμα. Την κρατούσε για 12 ώρες στη Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων, χωρίς να επιτρέπεται στους συνηγόρους της να τη δουν, χωρίς να αφήνεται ελεύθερη, χωρίς να μεταφέρεται στο νοσοκομείο το οποίο είχε άμεση ανάγκη. 

Δεκάδες κόσμου έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό της κοπέλας έξω από το Α.Τ. Ηλιούπολης και να ανοίξει το ζήτημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, το περιστατικό γνωστοποιήθηκε ευρέως μην αφήνοντας χώρο για της συγκάλυψή του που επιχειρήθηκε από μπάτσους και ΜΜΕ αρχικά.

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση που άλλη μία κοπέλα κακοποιούνταν συστηματικά από τα 11 της. Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση που ο μπάτσος στον οποίο απευθύνθηκε προκειμένου να σωθεί, την κρατούσε αιχμάλωτη, την βίαζε και την εξέδιδε. Η αστυνομία είναι ένας από τους κύριους εκφραστές του πατριαρχικού, καπιταλιστικού κόσμου. Καλλιεργεί, αναπαράγει συστηματικά την έμφυλη βία και επιχειρεί διαρκώς να συγκαλύψει τέτοια περιστατικά, αν δεν παίρνει και ενεργό ρόλο μέσα σε αυτά.

Τα παραδείγματα άπειρα και πλέον καθημερινά. Από την επιχείρηση συγκάλυψης της άγριας κακοποίησης και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη και την ύπαρξη ενός ολόκληρου κυκλώματος βιαστών στην Ρόδο με κομμάτι του την ελληνική αστυνομία μέχρι τον πρόσφατο βιασμό της καθαρίστριας στα Πετράλωνα ένα μήνα πριν και τη φανερή απάθεια της να σώσει το θύμα αλλά αντ’ αυτού να φροντίσει να φέρει ΜΑΤ για τον συγκεντρωμένο και αλληλέγγυο -στην κοπέλα- κόσμο κι από την συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη μέχρι την αδιαφορία για την εξαφάνιση της τρανς Δήμητρας από τη Λέσβο.

Αλλά ο σαδισμός και η ανάγκη της επιβολής, διαμέσου ακόμα και της σεξουαλικής κακοποίησης, είναι μοιραία σύμφυτα με την καταστολή, την βία και την εξουσία. Το διαρκές ξεγύμνωμα διαδηλωτριών και διαδηλωτών από τους μπάτσους, το άγριο περιστατικό επιχείρησης εξευτελισμού διαμέσου της απειλής βιασμού του αγωνιστή Λ.Γ. αλλά και οι διαρκείς σεξιστικές απειλές που δεχόμαστε στο δρόμο από τους μπάτσους υποδηλώνουν πως στην ανάγκη για επιβολή θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα και θα επιχειρηθεί να μας διαχωρισούν με βάση τη γυναικεία μας φύση από τους άντρες συντρόφους μας για να μας δείξουν πως είμαστε ακόμη πιο αδύναμες.

Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που η αστυνομία στήνει φιέστες για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών για να ξεπλύνει την βία που τους έχει ασκήσει για χρόνια.
Στην έμφυλη βία που γεννά η πατριαρχία ως δομικό κομμάτι του συστήματος, απαντάμε με αλληλεγγύη. Μόνο η μία δίπλα στην άλλη θα απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε και ως γυναίκες. Στο σύστημα που γεννά, καλλιεργεί και αναπαράγει την βία και την επιβολή απαντάμε με αγώνα και ταξική οργάνωση για έναν κόσμο που θα μας χωράει όλους και όλες.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ
ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Κάλεσμα σε συγκέντρωση με αφορμή την κακοποίηση της 18χρονης κοπέλας από μπάτσο στην Αθήνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s